Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pátrání po podvodníkovi

Kriminalisté hledají několikrát soudně trestaného podvodníka, který nenastoupil do vězení a z žen láká peníze. 

Kriminalisté již několik let pátrají po šestačtyřicetiletém podvodníkovi původem z Brandýsa nad Labem, který nenastoupil do vězení, kde si má odpykat pětiletý trest odnětí svobody. Na hledaného je také vydáno soudy po celé České republice několik příkazů k zatčení, jelikož je podezřelý z další trestné činnosti.

Muž se opakovaně seznamuje prostřednictvím různých seznamek na internetu s ženami, a když získá jejich důvěru, tak z nich pod různými záminkami vyláká větší finanční částky. Peníze pak nevrací a používá je pro vlastní potřebu.

Například v roce 2012 takto na Praze - východ vylákal od poškozené pod smyšlenou záminkou zprostředkování výhodné koupě bytu v Praze, částku ve výši 400.000,-Kč. V úmyslu získat její důvěru o sobě uváděl nepravdivé údaje a například tvrdil, že je ředitelem obchodního domu na Václavském náměstí.

O dva roky dříve se minimálně v šesti případech seznámil s různými ženami na internetových seznamkách a postupně od nich vylákal téměř dva miliony korun.  Ženám se představoval různými jmény jako například Lukáš Beneš, Lukáš Lukeš, ale vystupoval i pod vlastním jménem. Uváděl jim, že je agentem CIA, lékař a podobně.

V této trestné činnosti pravděpodobně i nadále pokračuje a to na celém území ČR.  Naposledy se měl začátkem roku 2018 opětovně prostřednictvím internetové seznamky seznámit s poškozenou na Táborsku, kde z ní pod záminkou koupě tří bytů v Praze vylákal postupně více než milion korun.  

Jestliže jste hledaného viděli, nebo víte, kde by se mohl nacházet, kontaktujte linku 158.

pro. Bc. Jan Daněk – 14. 9. 2019

vytisknout  e-mailem