Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

AKTUALIZACE: Pátrání po podezřelém z pokusu o vraždu

Pražští detektivové hledají podezřelého muže. Pokud o něm máte jakékoli poznatky, předejte je na linku 158. 

Pražští policisté v pátek okolo patnácté hodiny vyjížděli do Michelské ulice, kde v neobydleném domě mělo dojít k partnerské potyčce mezi mužem a ženou. Policisté po příjezdu na místo zjistili, že padesátiletá žena utrpěla bodnořezná poranění, se kterými musela být převezena do nemocnice. Muž se již po jejich příjezdu na místě nenacházel.

Celý případ si převzali kriminalisté z 1. oddělení pražského krajského ředitelství, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu vražda ve stádiu pokusu.

V této souvislosti detektivové pátrají po 61letém muži, který má 160 centimetrů vysokou, střední postavu. Má šedé vlasy s pleší uprostřed hlavy a výrazně odstáté uši. Na sobě má zřejmě modré plátěné kalhoty, šedo-modré pruhované tričko s límečkem a na hlavě černou čepici s kšiltem. Velmi často u sebe nosí velkou modrou nákupní tašku IKEA, do které sbírá papír. Muž je původem ze Slovenska a výrazným markantem je jeho velice rychlá chůze s malými krůčky.

Jedná se o muže bez domova, který se nejčastěji pohybuje v okolí Prahy 4. V současné době však kriminalisté nemají žádnou stopu ohledně jeho pohybu, a tak může být v podstatě kdekoli na území České republiky.

Vzhledem k tomu, že se jedná o cizince, který zde navíc žije bez domova, nemají prozatím detektivové k dispozici žádnou fotografii a disponují pouze výše uvedeným popisem. Jakékoli informace o tomto muži přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158, nebo na kterékoli policejní služebně. Zároveň vyzýváme širokou veřejnost, aby se muže v žádném případě nepokoušela sama zadržet, neboť může být ozbrojen nožem a velice často také bývá pod vlivem alkoholu, kdy je jeho chování těžko předvídatelné.

Por. Mgr. Iveta Martínková – 17. 7. 2016

 

AKTUALIZACE: Včera krátce před půlnoci si policisté z pohotovostní motorizované jednotky na Náměstí Bratří Synků nedaleko tramvajové zastávky povšimli muže, který odpovídá popisu hledaného v souvislosti s případem pokusu vraždy. Následná kontrola jejich podezření potvrdila a policisté proto muže na základě předchozího souhlasu státního zástupce zadrželi a převezli na policejní služebnu.

Tam si jednašedesátiletého muže převzali kriminalisté z 1. oddělení pražského krajského ředitelství, kteří ho již vyslechli a obvinili ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu. V současné době je muž umístěn v policejní cele, kde s ním kriminalisté provádí další úkony. S ohledem na stále probíhající vyšetřování nebudeme v této souvislosti poskytovat bližší informace.

Děkujeme všem, kteří věnovali této pátrací relaci pozornost.

por. Mgr. Iveta Martínková - 18. 7. 2016

vytisknout  e-mailem