Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pátrání po pachateli i poškozeném

Pražská policie pátrá po pachateli, který okradl neznámého muže ve vestibulu metra.  

Policisté z místního oddělení Nové Město od 11. října pátrají po dvou mužích. Konkrétně se jedná o muže podezřelého z krádeže a o poškozeného, na kterém byl trestný čin spáchán. Neznámý pachatel v pondělí 3. října krátce po osmé hodině ráno, v prostorech vestibulu metra Karlovo náměstí, využil nepozornosti muže spícího na schodech a vytrhl mu z ruky jeho peněženku.  

Než se okradený muž vzpamatoval, pachatel z místa rychle odešel. O několik desítek metrů dál, před budovou vysoké školy, se podezřelého snažili dva mladíci zadržet. Muž však vytáhl nůž, kterým se ohnal a z místa utekl. Tomuto incidentu i předchozí krádeži byla přítomná svědkyně, která vše posléze oznámila na místním oddělení Nové Město. Na základě tohoto oznámení se celou událostí začali policisté zabývat pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Bezpečnostní kamery ve vestibulu zachytily samotnou krádež a policisté tak mají k dispozici podobu pachatele i poškozeného. Provedené úkony ale do současné doby nevedly k jejich vypátrání a policisté se nyní po vyčerpání všech možností obrací na širokou veřejnost s prosbou o pomoc. Tímto žádáme muže, který byl okraden, aby se policistům přihlásil a doplnil potřebné informace důležité k prošetření případu. Zároveň žádáme kohokoli, kdo na záběrech pozná podezřelého, aby se policistům také ozval na bezplatnou tísňovou linku 158.

Za pomoc a spolupráci předem děkujeme.

nprap. Eva Řádková – 24.10.2016

 

Odkazy do noveho okna

Krádež

Krádež 

Detailní náhled

Podezřelý1

Podezřelý1 

Detailní náhled

Podezřelý2

Podezřelý2 

Detailní náhled

Podezřelý3

Podezřelý3 

Detailní náhled

Poškozený

Poškozený 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem