Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pátrání po odcizeném letadle

České Budějovice - Kriminalisté a policisté nadále pátrají po odcizeném letadle.  

Jak již policie v pátek informovala, kriminalisté a policisté nadále pátrají po letadle odcizeném z letiště Planá u Českých Budějovic. Policisté šetřením zjistili, že neznámý pachatel odcizil letadlo z hangáru pravděpodobně ve druhé polovině minulého týdne. Majitel stroje tuto událost zjistil v pátek v odpoledních hodinách a vše oznámil policii. Letadlo má hodnotu bezmála 1,5 milionu korun. Stroj je vyráběn v české republice, ale nejde o sériovou výrobu. Na celém světě se vyskytuje zhruba 140 těchto strojů, které dělají čest svému jménu.

 

foto letadlo OK-PUF 36
Policisté tak pátrají po dvoumístném sportovním letadle značky Fascination typ F 100, označení OK PUF 36. Letadlo má spodní část v šedé barvě. Vrchní část letadla je bílá. Kriminalisté předpokládají, že pachatel či pachatelé s letadlem po jeho odcizení z hangáru odlétli, zatím neznámo kam. Transport po silnici není příliš pravděpodobný.

 


Policie tak žádá širokou veřejnost o pomoc při pátrání po letadle, kdo by měl informace k současnému výskytu letadla na fotografii či jiné informace k případu, ať kontaktuje policisty na lince 158. 
 

 

mjr. Mgr. Jiří Matzner, pisjc@mvcr.cz

2. srpna 2011

vytisknout  e-mailem