Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pátrání po nemocném muži

Matka svého psychicky nemocného syna pohřešuje od pondělka. Pomozte ho vypátrat. 

Pražští kriminalisté pátrají po šestatřicetiletém muži, který byl naposledy viděn svou matkou v pondělí ve večerních hodinách doma v Praze 10, když šel spát. Z bytu následně odešel neznámo kam a doposud o sobě nedal nikomu vědět. Při odchodu si s sebou nevzal mobilní telefon a pravděpodobně ani léky, které má pravidelně několikrát denně užívat na schizofrenii. V důsledku neužívání těchto léků hrozí výrazné zhoršení jeho psychického stavu, které ho může ohrozit i na životě. Je nebezpečný pouze sám sobě, nikoliv svému okolí.

Popis: Muž ve věku 36 let, má 180 až 190 centimetrů vysokou střední postavu. Má oválný obličej, krátké hnědé vlasy a zelené oči. Nosí zelené dioptrické brýle. Výrazným znamením je jizva na bradě a částečně ulomený pravý přední zub. Při chůzi napadá na jednu nohu. Při odchodu měl na sobě tmavě modrou zimní bundu značky Adidas, modré džíny a na nohou tmavě hnědé vysoké boty. Na hlavě měl černou pletenou čepici a na rukou černé rukavice.

Kriminalisté zabývající se pátráním po osobách provedli celou řadu prověrek různých lokalit a dalších jiných opatření, které do současné doby nebyly úspěšné, a muže se doposud vypátrat nepodařilo.

Z toho důvodu se nyní obracíme na širokou veřejnost s prosbou o pomoc. Jakékoliv informace vedoucí k pohybu či pobytu pohřešovaného přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158.

Por. Bc. Iveta Martínková – 3.3.2016

vytisknout  e-mailem