Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pátrání po milovníkovi audia

Pražští policisté pátrají po neznámém muži, který v několika případech odcizil z obchodů s elektronikou značková sluchátka a přenosné reproduktory. 

Kriminalisté z 3. oddělení Praha I pátrají od konce května po muži, který se zaměřuje krádeže kvalitního audio příslušenství. Do současné chvíle tento „zákazník“ navštívil několik showroomů v obchodních centrech po celé Praze, kde využil zaneprázdněnosti prodavačů a odcizil vystavené zboží. Na prodejně se prochází jako běžný zákazník a působí velmi klidně. Po krádeži místo s chybějícím zbožím naaranžuje tak, aby nebylo na první pohled poznat, že některý z produktů chybí. Poté z místa bez zaplacení odchází. Tímto způsobem již prodejcům způsobil škodu, která dosahuje částky bezmála sto tisíc korun.

Kriminalistům se v průběhu šetření podařilo zajistit několik kamerových záznamů, na kterých je podezřelý velmi dobře zachycen přímo při samotné krádeži. Jedná se o muže středního věku, silnější postavy, který má delší černé vlasy s výraznou ofinou přes celé čelo. Pokud byste tohoto muže na záznamu poznali, nebo máte jakékoliv informace, které by vedly k jeho dopadení, kontaktujte prosím linku 158, nebo se obraťte na kteroukoliv služebnu PČR.

Pachateli hrozí v případě dopadení a odsouzení za trestný čin krádež až dvouletý pobyt za mřížemi.

nprap. Richard Hrdina – 24. srpna 2021

vytisknout  e-mailem