Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pátrání po celostátně hledané ženě

Pražští kriminalisté pátrají po ženě, která je podezřelá z několika podvodů a neplacení výživného. 

Kriminalisté devátého oddělení třetího policejního obvodu se od konce dubna letošního roku zabývají pátráním po čtyřiačtyřicetileté ženě, na kterou byl vydán příkaz k zatčení za podvody. Protiprávní jednání spočívá v tom, že se vždy určitou dobu zdržuje v různých ubytovacích zařízeních, kde se seznámí s dalšími spolubydlícími. Pod různými dojemnými příběhy, kterými se snaží vyvolat soucit, z nich pak vyláká finanční půjčky v řádech desetitisíců. Následně, aniž by tyto půjčky vrátila, nebo by zaplatila za ubytování, se beze slova přestěhuje jinam a celý koloběh se opakuje. Žena je navíc podezřelá i z toho, že od roku 2013 neplní vyživovací povinnost vůči svému dítěti.

Policisté od června roku 2014 do současné doby zadokumentovali několik případů se škodou v řádech desítek tisíc. Za stejné podvodné jednání již navíc čtyřiačtyřicetiletá žena byla v minulosti odsouzena. Je tedy více než pravděpodobné, že by mohla mít na svědomí ještě mnohem více případů, které však poškození z jakéhokoli důvodu prozatím neoznámili. Trestné činnosti se hledaná může nadále dopouštět kdekoli na území České republiky.

Kriminalisté v této souvislosti provedli celou řadu prověrek různých lokalit a dalších jiných úkonů, které ale do současné doby nevedly k vypátrání hledané ženy. Proto se nyní obrací na širokou veřejnost s prosbou o pomoc při spolupátrání. Jakékoli informace k ženě na fotografii přijmou policisté na bezplatné tísňové lince. Kriminalisté zároveň žádají každého, kdo má se ženou obdobné nemilé zkušenosti, aby se policistům také ozval.

V případě dopadení a odsouzení za trestné činy podvod a zanedbání povinné výživy hrozí ženě trest odnětí svobody až na tři roky.

Por. Mgr. Iveta Martínková – 9. 8. 2016

vytisknout  e-mailem