Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pátráme po zloději ,,rakví“

Pražští kriminalisté pátrají po neznámém pachateli, který minimálně ve dvou případech odcizil ze zaparkovaných vozidel střešní boxy. 

Kriminalisté z Prahy I evidují na svém území od začátku roku již šest případů krádeží střešních boxů ze zaparkovaných vozidel. V jednom případě se pachatele podařilo zachytit na kamerovém záznamu, kde je vidět, jak k vozidlu přichází neznámý muž a postupně odmontuje celý box. Poté ho vezme na rameno a odchází neznámo kam. Při krádežích odcizil i boxy s lyžařským vybavením a proto celková škoda již přesáhla částku dvě stě tisíc korun.

Kriminalistům se prozatím nepodařilo pachatele vypátrat a nelze vyloučit, že se na krádežích podílí více osob. Ze záznamu je patrné, že tento muž má velmi specifický styl chůze a to výrazné kývání horní polovinou těla.

Tímto vás prosíme o pomoc. Pokud byste muže na kamerovém záznamu poznali, nebo k němu máte jakékoliv informace, které by vedly k jeho dopadení, kontaktujte linku 158.

Pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí za trestný čin krádeže až osmiletý pobyt za mřížemi, jelikož se tohoto jednání dopustil v době nouzového stavu.

nprap. Richard Hrdina  08. 03. 2021

vytisknout  e-mailem