Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Pátráme po tříletém chlapci z obce Podolí

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Po chlapci pátrají desítky profesionálů a občanů. 

Desítky policistů, hasičů a místních občanů v okolí obce Podolí na Uherskohradišťsku pátrají po tříletém chlapci (https://aplikace.policie.cz/patrani-osoby/PersonDetail.aspx?person_id=21220430191520), který se okolo 18 hodiny vzdálil z místa svého bydliště.
Jakékoliv informace k pohřešovanému chlapci neprodleně sdělte na linku 158.

AKTUALIZACE:
Po chlapci od přijetí oznámení pátralo více než padesát policistů, desítky hasičů a stovky dobrovolníků z řad občanů. K pátrání byl využit i policejní vrtulník s termovizí, mobilní termovize, psovodi a další policejní složky. Důkladně bylo propátráno nejen bezprostřední okolí bydliště, ale i místa vzdálená několik kilometrů. Vzhledem k tomu, že nedaleko domu teče řeka, byly prohledány nejen oba břehy, ale i samotná vodní plocha. Veškeré pátrání komplikovaly nepříznivé povětrnostní a světelné podmínky. I přes veškerou snahu všech zúčastněných se chlapce dosud nepodařilo nalézt. Vzhledem k tomu, že byla prohledána všechna místa na souši, na kterých se mohl chlapec nacházet, bylo hromadné pátrání ukončeno.
Nadále platí, že jakékoliv informace k pohřešovanému chlapci přijmeme na kterékoliv policejní služebně či na lince 158.

1. 5. 2019

V průběhu noci nedošlo k nalezení pohřešovaného chlapce, proto byly na místo povolány další policejní hlídky včetně psovodů a policejních potapěčů a také hasiči se člunem. Jejich úkolem bude propátrat blízkou řeku a nejbližší okolí toku. Nad obcí a okolím bude i dnes létat policejní vrtulník, policisté znovu propátrají zahrady v obci, břehy řeky, apod..

AKTUALIZACE:

Dnes krátce po půl třetí odpoledne nalezli policejní potápěči v těžce přístupném terénu řeky Olšavy asi 650 metrů od bydliště mrtvé tělo pohřešovaného chlapce. Stalo se tak po mnohahodinovém prohledávání koryta řeky. Okolnostmi se budeme nadále zabývat, avšak vzhledem k věku dítěte nebudeme poskytovat žádné bližší informace. Nicméně v tuto chvíli nic nenasvědčuje tomu, že by byl spáchán nějaký násilný trestný čin.

Náročného pátrání se kromě desítek policistů a hasičů aktivně zúčastnily i stovky občanů z řad veřejnosti. Za jejich pomoc a informace jim děkujeme.



nprap. Petr Jaroš


 

vytisknout  e-mailem