Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pátráme po totožnosti tří mužů podezřelých z majetkové trestné činnosti

BEROUNSKO – Neoprávněně vybrali peníze z bankomatu odcizenou platební kartou, s níž navíc platili i v obchodech. 

Policisté z obvodního oddělení Beroun se zabývají případem neoprávněného výběru z bankomatu a z neoprávněných plateb v několika prodejnách cizí platební kartou, kterou odcizili seniorce v nestřežený okamžik z kabelky.

Dosavadním šetřením policisté zjistili, že dosud neztotožněný pachatel využil nepozornosti 72leté ženy, které z otevřené kabelky, jež měla na rameni, odcizil její platební kartu. Tomu pravděpodobně předcházela situace, kdy podezřelý stál v obchodě za seniorkou a mohl vidět při placení PIN kód, který seniorka zadávala. Poté ji měl ještě oslovit na parkovišti u jejího vozidla, a právě tam využít její nepozornosti a odcizit jí platební kartu. 

Následným šetřením policisté zjistili, že odcizenou platební kartou neoprávněně vybrali dva neznámí pachatelé z bankomatu v Berouně částku 20 tisíc korun. Poté jeden z dvojice společně s dalším komplicem platili za zboží ve dvou prodejnách v plzeňském obchodním centru celkovou částku ve výši téměř 30 tisíc korun. 

V souvislosti s těmito skutečnostmi se obracíme na veřejnost s žádostí o pomoc při ztotožnění tří dosud neztotožněných mužů. Pokud kohokoliv z nich poznáváte nebo máte k jejich osobě jakékoliv informace, kontaktuje nás na lince tísňového volání 158. 

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání dvou trestných činů, a to z krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozmění platebního prostředku. Za to hrozí pachatelům v případě jejich dopadení, obvinění a odsouzení až dva roky odnětí svobody.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
18. března 2024

vytisknout  e-mailem