Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pátráme po totožnosti muže z loupeží

KLADENSKO – Pokud podezřelého poznáváte nebo máte k jeho osobě jakékoliv poznatky, kontaktujte policisty na lince 158. 

Kladenští kriminalisté se zabývají dvěma případy loupežného přepadení na benzínových čerpacích stanicích, kde je pachatelem jedna osoba. K loupežím došlo v rozmezí deseti dní, vždy v nočních hodinách, a to na benzínkách v ulicích Kročehlavská a 28. října v Kladně. 

Dosud neztotožněný muž s maskovaným obličejem rouškou či šátkem a s kapucí na hlavě přistoupil k prodejnímu pultu, kde z nákupní tašky vytáhl blíže nezjištěnou zbraň, namířil ji na obsluhu se slovy, že se jedná o přepadení a požadoval po obsluze vydání finanční hotovosti a cigarety. Zaměstnankyně ze strachu a z obavy o jejich život mu do tašky vložily peníze i cigarety v celkové hodnotě přes 40 tisíc korun a pachatel poté s pořízenou odešel ven.

V této souvislosti se obracíme na veřejnost s žádostí o pomoc při ztotožnění muže podezřelého ze dvou loupežných přepadení. Pokud ho poznáváte nebo máte k jeho osobě jakékoliv poznatky, kontaktujte policisty na lince tísňového volání 158.

V obou případech kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu loupeže, za což pachateli v případě jeho dopadení a odsouzení hrozí trest odnětím svobody na dva roky až deset let.
 

 


por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
27. února 2024

vytisknout  e-mailem