Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Pátráme po totožnosti mrtvoly muže

CHEBSKO – Volejte na linku 158. 

AKTUALIZACE k 31. 3. 2023:
Kriminalisté i nadále pátrají po totožnosti mrtvoly muže. Ten byl při nalezení oblečen do džínových kalhot tmavé barvy, polokošile, mikiny s kapucí s nápisem Dragon King, džínové bundy značky Explorer a zimní tmavé bundy. Na nohou měl pracovní boty značky Santos.

U sebe měl barevný batoh, tmavou zimní čepici, cigarety, tabatěrku polepenou samolepkou se znakem německého fotbalového klubu, otevírací nůž, šroubovák, krabičku od pánského parfému, jízdenku z Aše do Chebu a peněženku s tisícikorunovou bankovkou.

Vzhledem k tomu, že se nám dosud nepodařilo získat informace, které by vedly ke zjištění totožnosti zemřelého, tak opětovně žádáme širokou veřejnost o spolupráci. Pokud můžete poskytnout jakékoli informace, které by mohly vést ke ztotožnění mrtvoly, obraťte se prosím neprodleně na nejbližší služebnu Policie České republiky nebo na tísňovou linku 158.

mjr. Jakub Kopřiva
31. 3. 2023

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Chebští kriminalisté pátrají po totožnosti mrtvoly muže, jehož ostatky ve značném stádiu rozkladu, byly nalezeny 1. června 2022 v Aši, konkrétně v podúrovňovém bunkru v místním lesoparku. Dosavadním šetřením bylo zjištěno, že se nejspíše jednalo o muže ve věku zhruba 45 – 50 let. Zároveň bylo vyloučeno cizí zavinění na smrti muže.

Kriminalistický ústav Policie České republiky provedl rekonstrukci obličeje mrtvoly neznámé totožnosti podle lebky. Na základě vyhodnocení morfologických a metrických znaků předložené lebky byla vytvořena rekonstrukce přibližné podoby muže neznámé totožnosti.

Vytvořené faciální rekonstrukce obličeje muže neznámé totožnosti představují přibližnou podobu, která by měla reálnému stavu odpovídat především umístěním a vzájemnou proporcí obličejových prvků. Jednotlivé detaily se mohou od skutečné podoby lišit. Vytvořeno bylo několik variant, zejména z hlediska úpravy vlasů a vousů.

V souvislosti s tímto případem se obracíme na veřejnost, zda někdo muže dosud neznámé totožnosti dle přiložených antropologických nákresů nepozná či zda nepohřešuje muže, který by se nákresům podobal.

Jakékoliv informace, které kriminalistům pomohou při zjištění totožnosti muže, je možné předávat prostřednictvím bezplatné tísňové linky 158 nebo na kterékoliv policejní služebně.

mjr. Jakub Kopřiva
3. 3. 2023

vytisknout  e-mailem