Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pátráme po svědkovi napadení

Pražští policisté pátrají po muži, který si na mobilní telefon natáčel napadení v autobuse. 

Kriminalisté třetího policejního obvodu vyšetřují případ napadení policisty v osobním volnu, které se stalo v pondělí 10. května krátce po osmé hodině večer na zastávce Želivského. Muž se ženou během jízdy autobusem vulgárně napadali řidiče a snažili se k němu dostat do kabiny. Tento incident viděl kriminalista v osobním volnu, který se předepsaným způsobem prokázal, že je policista a oba agresory na místě zadržel. Během zákroku, dvojice, policistu fyzicky i vulgárně napadla a snažila se z místa utéct. Kolega je na místě za užití donucovacích prostředků zpacifikoval a následně oba předal přivolané uniformované policejní hlídce.

Pětačtyřicetiletý muž a sedmatřicetiletá žena jsou v současné chvíli podezřelí ze spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě, za což jim v případě odsouzení hrozí až čtyři roky za mřížemi.

Na přiloženém videozáznamu, je vidět muž, který v ruce drží mobilní telefon a s největší pravděpodobností si celý incident natáčí. V souvislosti s tímto případem kriminalisté žádají právě tohoto svědka, aby se sám přihlásil na linku 158.  Zároveň žádají veřejnost, pokud muže na záběrech poznává anebo ví, kde by se mohl zdržovat, ozvěte se taktéž na linku tísňového volání. Děkujeme.

por. Mgr. Violeta Siřišťová

27. 5. 2021

vytisknout  e-mailem