Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pátráme po řidiči vozidla,

který srazil a smrtelně zranil cyklistu v Neratovicích 

     K tragické dopravní nehodě došlo v noci 11. srpna v Neratovicích na Mělnicku. Zatím neznámý řidič v době od 00.15 do 00.25 hodin jedoucí v dosud nezjištěném vozidle v obci Neratovice, ulice Mládežnická, narazil pravou přední částí vozidla do  silničního kola projíždějícího cyklisty. Čtyřiačtyřicetiletý muž nárazem z kola spadl na zem. Zranění způsobené nárazem a následným pádem bylo těžké a i přes oživovací pokusy dvou policistů z Obvodního oddělení police Neratovice, kteří neprodleně ještě před příjezdem RZS začali zraněnému poskytovat první pomoc, bylo natolik vážné, že lékař RZS po příjezdu na místo konstatoval smrt.
      Hlídka OOP Neratovice si dále vyžádala výjezd Služby kriminální policie a vyšetřování Mělník a asistenci hlídky Městské policie.Na místo dojeli i policisté dopravních nehod Mělník. Vyšetřovatel na místě vyslechl svědky, kteří si všimli ležícího kola a poté i těžce zraněného muže a kontaktovali policii. Podle ohledání místa dopravní nehody a zajištěných důkazů je pravděpodobné, že neznámý řidič jel ve vozidle Hyundai tmavé metalízy. Zatím neznámý řidič je podezřelý z přečinu usmrcení z nedbalosti podle § 143/1 trestního zákoníku. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři léta nebo zákaz činnosti.
Policisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání po tomto vozidle a jejím řidiči. K dopravní nehodě došlo ve směru od Náměstí Republiky k železničnímu přejezdu na silnici Mládežnická, zhruba 60 metrů od železničního přejezdu. Veškeré informace volejte, prosím, na linku 158.
 
Děkujeme
 
mjr. Soňa Budská
11. 8. 2012

vytisknout  e-mailem