Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pátráme po podezřelém pachateli z vloupání

KLADENSKO – Bez pozvání navštívil zloděj prodejnu a kancelář v Kladně. 

Kladenští kriminalisté v současné době prošetřují ve spolupráci s policisty obvodního oddělení Kladno dva případy vloupání v Kladně.

Na linku 158 bylo dne 11. června 2020 v brzkých ranních hodinách oznámeno vloupání do prodejny řeznictví v Kladně na náměstí Sítná. Neznámý pachatel v době od podvečerních hodin dne 10. června 2020 do následujícího dne za užití násilí překonal vstupní posuvné dveře do prodejny, čímž způsobil škodu několik desítek tisíc korun. V prodejně poté požil jedno plechovkové pivo o obsahu 0,5 l, jehož obal zde ponechal.

K dalšímu vloupání došlo v době od 12. do 15. června 2020, a to tentokrát do kanceláře ve Ctiborově ulici v Kladně. Neznámý pachatel násilně vnikl do kanceláře, přičemž poškodil okno a způsobil škodu ve výši 3 000,-Kč. Z kanceláře poté odcizil notebook značky Acer v hodnotě 10 000,-Kč. Pachatel tímto jednáním způsobil společnosti celkovou škodu, která činí 13 000,-Kč. 

Kriminalisté nyní tyto dva případy prošetřují jako podezření z trestných činů krádeže a poškození cizí věci a po pachateli pátrají. 

Na základě operativního šetření bylo zjištěno, že podezřelým pachatelem z obou trestných činů je dvacetiletý mladík z Kladenska, který se již v minulosti dopustil majetkové trestné činnosti, za kterou byl odsouzen.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
22. června 2020

vytisknout  e-mailem