Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Pátráme po pachatelích loupežného přepadení

KROMĚŘÍŽSKO: Informace nám mohou občané poskytnout na lince 158.  

V neděli 2. listopadu 2014 nad ránem mezi půl čtvrtou a tři čtvrtě na čtyři přepadli na autobusovém nádraží v Kroměříži dva neznámí pachatelé devětatřicetiletého muže. Napadený právě seděl na lavičce u nástupiště, když k němu útočníci přistoupili. Donutili ho vstát a poté ho okradli. Jeden z pachatelů mu z levé náprsní kapsy vytáhl peněženku, ze které mu odcizil několik desítek korun a následně mu z pravé náprsní kapsy vytáhl mobilní telefon v hodnotě tisíc korun a svazek klíčů se čtyřmi prsteny z chirurgické oceli. Svazek si pak nechal druhý z nich. Okradený se ze strachu nebránil. Nakonec ho oba fyzicky napadli. Kopali ho a bili pěstmi po celém těle. Po chvíli z místa odešli.
 
Případem se zabývají kroměřížští kriminalisté. Po pachatelích nyní pátráme. Starší z nich je ve věku okolo devatenácti let a je přibližně 180 centimetrů vysoké štíhlé postavy. Má tmavě hnědé vlasy. Na sobě měl rifle a světle modrou bundu se zipem bez kapuce. Na nohou měl kotníčkové boty, na rukou pletené rukavice bez prstů. Mladší, zhruba šestnáctiletý mladík, byl asi 165 – 170 centimetrů vysoké střední postavy. Na hlavě měl pletenou čepici s bílými, červenými a modrými pruhy. Oba muži mluvili česky bez dialektu.
 
V souvislosti s tímto závažným trestným činem žádáme o pomoc také případné svědky. Pokud si někdo dvojice mužů nebo čehokoliv podezřelého na autobusovém nádraží všiml, ať zavolá na bezplatnou linku Policie ČR 158.
 
3. listopadu 2014, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem