Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Pátráme po pachateli rozbitých skleněných výplní protihlukové stěny

ZLÍNSKO: Rozbil jich 15, způsobil škodu 350 tisíc.  

Pátráme po pachateli trestného činu poškození cizí věci, který od 28. října loňského roku rozbil celkem 15 skleněných výplní protihlukové stěny v Malenovicích mezi zastávkami městské hromadné dopravy „Sklady“ a „U mlýna“. Celková způsobená škoda se vyšplhala na částku přesahující tři sta padesát tisíc korun.

První oznámení o rozbití jedné skleněné výplně jsme přijali ve středu 28. října loňského roku. Další následovalo v pátek 30. října. Tehdy už pachatel rozbil neznámým způsobem a neznámým předmětem celkem tři skleněné výplně o tloušťce skla 12 mm. K dalšímu poškození došlo v neděli 6. prosince loňského roku, rozbitých skel bylo tehdy osm. Poslední dva případy rozbitého skla jsou ze čtvrtku 14. ledna a z neděle 17. ledna. Pachatel v těchto dnech roztříštil další tři skleněné výplně. Ke všem poškozením došlo v noci, ale prozatím nám nikdo z obyvatel přilehlého sídliště nepomohl s ustanovením pachatele.

Pokud si někdo v uvedených dnech všiml čehokoli, co by nám mohlo pomoci s ustanovením vandala, ať se ozve na linku 158, případně se osobně dostaví na obvodní oddělení policie ve Zlíně, tř. T. Bati. Za trestný čin poškození cizí věci hrozí ničiteli trest odnětí svobody až na jeden rok.

Stěna2.jpg

 

22. ledna 2016, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem