Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pátráme po pachateli odcizeného jízdního kola

PRAHA VENKOV - JIH - Poznáte muže na kamerovém záznamu? 

Opravdu nemilé "překvapení" čekalo na 52letého muže poté, co vyšel z obchodu ven a zjistil, že jeho jízdní kolo někdo odcizil. 
K celé události došlo poslední únorový den, tedy 28. února 2022, před obchodním domem v Říčanech. Tam si muž v 15:30 hodin zaparkoval své jízdní kolo, které nezabezpečil a odešel na nákup. Ještě před odchodem do prodejny se s majitelem kola dal do řeci asi 60letý muž, který venku kouřil a měl se "nabídnout", že na kolo dohlédne. O patnáct minut později se majitel ke kolu vrátil, to už se tam ale nenacházelo.

Poškozený muž celou událost nahlásil policistům Obvodního oddělení Říčany, kteří od té doby případ šetří a pátrají jak po pachateli krádeže, tak i po odcizeném kole značky LITE SPEAD stříbrné barvy. Muži na odcizeném kole vznikla škoda 160 tisíc korun. 

Policisté mají k dispozici kamerové záběry, na kterých je podezřelý muž zachycen. Do této chvíle se nepodařilo totožnost muže zjistit ani vypátrat odcizené jízdní kolo, proto policisté žádají o pomoc se ztotožněním muže širokou veřejnost. Pokud podezřelého muže na kamerovém záznamu poznáváte, nebo víte, kde by se odcizené jízdní kolo mohlo nacházet, sdělte prosím tyto informace na linku 158 nebo přímo policistům Obvodního oddělení Říčany, a to buď osobně, nebo na linku 974 881 730.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže, kdy pachateli hrozí až 5letý trest odnětí svobody nebo peněžitý trest.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
15. března 2022

Odkazy do noveho okna

odcizené jízdní kolo

odcizené jízdní kolo 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem