Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pátráme po pachateli loupežného přepadení

Kriminalisté z územního odboru Praha venkov – Jih vyšetřují případ loupežného přepadení, ke kterému došlo v úterý 25. října 2011 v nočních hodinách ve Světicích, okr. Praha – východ. 

     Do prodejny čerpací stanice vstoupil minutu po třiadvacáté hodině starší muž, který šel přímo k prodejnímu pultu. Zde začal požadovat vydání peněz, přičemž obsluhu zastrašoval střelnou zbraní. Prodavačka jeho požadavku nevyhověla, peníze mu z pokladny nedala, na nic nečekala a v obavě o svoje zdraví a život rychle vyhledala úkryt v místnosti za prodejním pultem. Loupežné jednání pak muži narušila i přítomnost druhé ženy, která se pohybovala rovněž v místnosti za prodejním pultem. Tato hlasitě začala přivolávat pomoc. Překvapený lupič na nic nečekal a bez peněz prodejnu rychle opustil.
 
LP Světice - lupič 2pachatel loupežného přepadení
 
     Kriminalistům se podařilo zjistit přibližný popis lupiče, a to jak z výpovědí přepadených žen, tak i vyhodnocením kamerových záznamů. Jednalo se o muže ve věku 40-50 let, mohutné asi 180 cm vysoké postavy, s prošedivělými vlasy a neholeným světlým strništěm vousů. Oblečen byl do hnědočervené mikiny, modrých džínových kalhot a na hlavě měl nasazen plátěný klobouk světlé barvy. Na nohou měl zřejmě sportovní obuv. Při loupeži hrozil krátkou křesadlovou perkusní zbraní.  
 
      I přesto, že si pachatel neodnesl žádný lup, za jeho loupeživé jednání mu hrozí trest odnětí svobody od dvou do deseti let.
 
     Je možné, že si někdo z občanů mohl v této době všimnout pohybu osoby uváděného popisu nebo mohl osobu zachycenou záznamovým zařízením poznat. Z tohoto důvodu se policisté obracejí na širokou veřejnost. Jakékoliv informace k tomuto případu můžete sdělit na kterékoliv policejní služebně nebo telefonicky na linku tísňového volání Policie ČR 158.

vytisknout  e-mailem