Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

AKTUALIZACE - Pátráme po pachateli krádeže altánu na kopci Výhledy

LIBERECKO – Žádáme veřejnost o spolupráci při pátrání po pachateli krádeže dřevěného altánu. 

AKTUALIZACE ze dne 7.12. 2021

Děkujeme občanům, kteří zareagovali na naši výzvu.
Díky nim se nám podařilo zúžit časové období, ve kterém mohlo dojít ke krádeži altánu z vrchu Výhledy u Chrastavy. Na základě získaných poznatků nyní pracujeme s detailnějšími údaji souvisejícími s datem možného spáchání trestného činu, a to v rozmězí od 14. do 17. listopadu. I nadále však žádáme veřejnost o spolupráci při pátrání po pachatelích. Jakékoli další informace k případu nám mohou výrazným způsobem dopomoci k jeho objasnění.

Děkujeme za spolupráci. 

7. prosince 2012
por. Bc. Vojtěch Robovský

________________________________________________________________________________________________________________

Od podzimu roku 2017 stála na vrcholu hraničního kopce Výhledy v Horním Vítkově u Chrastavy dřevěná stavba. Altán, jehož pořízení bylo spolufinancováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj prostřednictvím Euroregionu Nisa, sloužil turistům a návštěvníkům lokality ještě na počátku letošního listopadu. Neznámý pachatel nebo skupina pachatelů objekt demontovala a odcizila v době od 1. do 27. listopadu 2021. Krádeží pachatelé způsobili škodu ve výši 350tisíc korun.perg.png

V této souvislosti žádáme veřejnost o spolupráci.
Prostřednictvím linky 158 nebo na jakémkoli obvodním oddělení Policie České republiky přijmeme informace, které by mohly výrazným způsobem dopomoci k objasnění tohoto skutku. Kdokoli z turistů či návštěvníků uvedeného místa zaznamenal v blízkosti altánu osoby, které stavbu demontovaly, ale také mechanizaci, která byla zapotřebí k odvozu materiálu, aby se nám ozval. Zároveň uvítáme informace, které by nám více upřesnily období, v jakém ke krádeži došlo.

Pachateli v případě dopadení a následného odsouzení může za přečin krádeže hrozit trest odnětí svobody od jednoho do pěti let. 

1. prosince 2021
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem