Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pátráme po odcizeném vozidle

PRAHA VENKOV-JIH – Policisté z obvodního oddělení Hradištko od středy letošního 14. října šetří případ krádeže černého VW Sharan. 

Ve středu třicet minut po druhé hodině ranní policisté ze služebny v Hradištku přijali oznámení od čtyřicetiletého řidiče, že mu byl odcizen černý Volkswagen Sharan s pražskou registrační značkou za více jak čtyři sta tisíc korun.
Svůj vůz naposledy viděl v úterý 13. října půl hodiny před půlnocí v Hradištku, kdy jej zaparkoval v ulici Školní na volně přístupném parkovišti u místní restaurace. Před odchodem si automobil řádně uzamkl a zajistil. Ve středu 14. října, krátce po druhé hodině ranní zjistil, že se vůz na svém místě nenachází a pravděpodobně mu byl odcizen. Krádež vozidla následně nahlásil na Policii České republiky.
Policisté uvedený případ šetří jako trestný čin krádež, za který pachateli v případě jeho dopadení a následném odsouzení hrozí až osmiletý trest odnětí svobody, neboť se jej dopustil v době nouzového stavu vyhlášeného usnesením vlády České republiky.
Policisté se rovněž touto cestou obracejí na širokou veřejnost se žádostí o pomoc, aby se jim přihlásili případní svědci, kteří se v inkriminovanou dobu v této lokalitě pohybovali a mohli si povšimnout podezřelých okolností, například výskytu podezřelých či neznámých osob a vozidel. Poznatky k hledanému vozidlu, jakož i k tomuto případu jim mohou občané osobně sdělit přímo na služebně obvodního oddělení Hradištko, nebo je mohou zavolat na telefon 727 968 538, případně prostřednictvím bezplatné linky 158tísňového volání Policie České republiky.


por. Bc. Zdeněk Chalupa
tiskový mluvčí
P ČR Praha venkov-JIH
15. října 2020

vytisknout  e-mailem