Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pátráme po násilníkovi

Policisté pátrají po muži, který oloupil mladíka a o den později okradl stařenku o všechny její úspory. 

Kriminalisté druhého policejního obvodu pátrají po totožnosti muže, který ve čtvrtek 30. ledna napadl v ulici Stroupežnického v Praze 5 mladíka a odcizil mu jeho mobilní telefon. Poškozený tak bohužel doplatil na svou ochotu pomoci neznámému, který ho požádal o pomoc se zorientovat ve spletitých pražských uličkách. Když se snažil  pomocí svého mobilu domnělému zbloudilci ukázat správný směr cesty, ten ho nečekaně udeřil do tváře, telefon mu vyrval z ruky a z místa utekl.

O den později okradl neznámý pachatel osmaosmdesátiletou ženu, čímž ji připravil o celoživotní úspory. Stařenku sledoval přes dvě hodiny. Od místa výběru z bankomatu, poté do obchodu, kam šla pro nákup potravin, až k místu jejího trvalého bydliště v Praze 5. Tam ji před domem nenápadně doběhl, vytrhl kabelku z ruky a utekl. V kabelce měla žena kromě osobních dokladů a platebních karet i několik desítek tisíc korun, které si s manželem naspořila a byla to jejich jediná hotovost.

Vyhodnocením kamerových záznamů kriminalisté zjistili, že oba případy má na svědomí totožný muž. Pokud ho na záznamech poznáváte nebo máte informace, které by vedly k jeho vypátrání, kontaktujte prosím linku tísňového volání 158.

Případy jsou prošetřovány pro podezření ze spáchání trestného činu loupež a přečinu krádež na zvlášť zranitelné osobě, za což v případě odsouzení hrozí až deset let pobytu za mřížemi.

por. Mgr. Jan Rybanský - 15. duben 2020

vytisknout  e-mailem