Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Pátráme po majiteli katalyzátoru

LIBEREC – Liberečtí kriminalisté vyšetřují krádeže součástek z automobilů. Pátrají po jednom z majitelů. 

V závěru loňského roku došlo v katastru města Liberce k několika případům vloupání do zaparkovaných automobilů. Předmětem zájmu pachatelů byly zejména katalyzátory. K jedné takové krádeži, při které měli pachatelé ze zaparkovaného vozidla odcizit uvedenou součástku, mělo dojít také v době mezi 29. a 30. prosincem 2020.Katalyzátor foto.JPG

Kriminalistům se během úkonů prověřování této trestné činnosti podařilo jeden z odcizených katalyzátorů zajistit. Bohužel se však do současné doby nepřihlásil jeho majitel. Na základě zjištěných informací by měl být katalyzátor odcizený z vozidla Ford Escort, rok výroby 1995 - 2001, o obsahu benzinového motoru 1,6 litru. Součástka byla pravděpodobně odcizena z vozidla zaparkovaného v lokalitě Krásná Studánka nebo Radčice, Kateřinky či Ruprechtice.

A právě proto, že přesná lokalita ani poškozený majitel Fordu, ze kterého měl být katalyzátor odcizen, nejsou známi, obracíme se na veřejnost se žádostí o spolupráci.

Žádáme majitele automobilů, kterým byl na sklonku loňského roku odcizen katalyzátor v některé ze zmíněných částí Liberce, aby se nám ozvali prostřednictvím linky 158 nebo, aby informace k případu předali policistům na kterékoli policejní služebně.

Uvedená trestná činnosti je prověřována jako zločin krádeže, za který pachatelům v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do osmi let.

12. února 2021
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

vytisknout  e-mailem