Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pátráme po lupiči z banky

Pohotová bankovní úřednice zalarmovala policii, tím zastrašila pachatele. 

Včera krátce před třetí hodinou odpoledne přijal operátor linky 158 tísňové hlášení z banky na náměstí Junkových v Praze 5. Na místo okamžitě vyjeli všechny dostupné hlídky z okolí, včetně kriminalistů stálé výjezdové skupiny. V bance policisté zjistili, že dosud neznámý pachatel přistoupil k přepážce, řekl pouze: „ano“ a úřednici předal papír s oznámením, že požaduje veškerou finanční hotovost a je ozbrojený.
 
Žena neváhala ani vteřinu a okamžitě stiskla nouzové tlačítko, čehož si pachatel všiml a urychleně banku opustil. Díky bleskurychlé reakci úřednice si tak pachatel neodnesl ani korunu.
 
Kriminalisté druhého policejního obvodu v souvislosti s touto událostí pátrají po muži vysokém asi 180 centimetrů, kolem třiceti let, který hovořil česky. Oblečen byl do bílé bundy s šedými rukávy a modrými pruhy, světle modrých džínových kalhot a bílých sportovních bot. Na rukou měl černé rukavice a na hlavě černou pletenou čepici s oranžovým znakem DC.
 
Policie touto cestou žádá širokou veřejnost o poskytnutí jakýchkoli informací, které by vedly ke zjištění totožnosti, pohybu nebo pobytu hledaného muže. Policisté přijmou poznatky na bezplatné tísňové lince 158 nebo kterékoliv služebně Policie ČR.
 
por. Mgr. Hana Jeřábková, DiS. – 18. 12. 2013

vytisknout  e-mailem