Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pátráme po loupežníkovi z metra

Pomozte vypátrat pachatele, který ve vestibulu metra fyzicky napadl mladíka. Nakonec mu ještě sebral veškeré peníze, které u sebe měl. 

Kriminalisté z druhého oddělení třetího policejního obvodu se od poloviny prosince loňského roku zabývají případem loupežného přepadení ve vestibulu metra Florenc. Vše začalo krátce po čtvrté hodině ráno, když poškozený začal po kapsách hledat svůj mobilní telefon. V té chvíli k němu přišel prozatím neznámý pachatel, který mu sdělil, že pokud hledá telefon, tak ho nenajde. Následně dodal, že jestli ho bude chtít vrátit, musí dát pachateli tisíc korun. Když mu ale mladík odvětil, že mu žádné peníze nedá, udeřil ho pachatel bez varování několika ranami do obličeje. Poté poškozeného opětovně vyzval k vydání peněz, načež mu dal poškozený veškeré peníze, které u sebe měl. Pachatel poté, aniž by poškozenému mobilní telefon vrátil, z místa odešel.

Celý incident zachytily bezpečnostní kamery, které kriminalistům poskytly podobu podezřelého muže. V rámci prověřování případu kriminalisté provedli celou řadu úkonů, které ale do současné doby nevedly k vypátrání pachatele. Proto se nyní touto cestou obrací na širokou veřejnost s prosbou o pomoc při spolupátrání. Jakékoli informace k podezřelému přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158, nebo na kterékoli policejní služebně.

V případě dopadení a pravomocného odsouzení by pachateli mohl hrozit až desetiletý trest odnětí svobody.

Závěrem nutno zmínit, že poškozený vůbec nezaregistroval, kdo a jak mu mobilní telefon odcizil. 

por. Bc. Iveta Martínková – 12. 2. 2016

vytisknout  e-mailem