Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pátráme po dvou nezletilcích

Pohřešovaná utekla z diagnostického ústavu, mladík z detoxikačního oddělení. 

První hledanou je dvanáctiletá dívka, kterou pracovníci diagnostického ústavu v Praze 4 Krči postrádají již od devatenáctého září. Toho dne jí vychovatelé naposledy viděli v odpoledních hodinách.

Ze strany dívky se jedná o již několikátý útěk ze zmiňovaného zařízení. Při svých předchozích zmizení se pohybovala především v lokalitě Prahy 5 Smíchova a Smíchovského nádraží. Vypátrána už také ale byla v teritoriu Prahy – venkov.

Druhým pohřešovaným je čtrnáctiletý mladík. Ten je také klientem diagnostického ústavu, tentokrát v Brandýse nad Labem. Nicméně v době zmizení, tedy včera, byl dočasně umístěn na detoxikačním oddělení jedné z nemocnic v Praze 1, neboť je závislí na drogách, ze kterého utekl neznámo kam.

I tento mladík není v neoprávněných zmizeních žádný začátečník, kdy ho vychovatelé vnímají již jako notorického útěkáře.

Pátrači jak prvního, tak čtvrtého policejního obvodu provedli do této doby již celou řadu úkonů k vypátrání shora zmíněné dvojice, avšak ty neměly do této doby pozitivní výsledek.

Proto se nyní obracíme s prosbou o pomoc na širokou veřejnost. Pokud byste kdokoliv tušil, kde se nezletilci nachází, tedy kde se pohybují, nebo kde dočasně bydlí, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 26. 9. 2016

vytisknout  e-mailem