Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pátráme po dvou nenechavcích

Oba hledaní se dopustili krádeže jízdního kola. Každý ale v jiný čas na jiném místě. Pomůžete s pátráním? 

První případ se odehrál desátého října krátce po sedmnácté hodině v ulici U Uranie v Praze 7. Tam si první z hledaných všiml jízdního kola opřeného o sloup veřejného osvětlení, ke kterému majitel kolo přivázal ocelovým lankem. Avšak ani to mu bicykl nezachránilo.

Nenechavec nejprve prošel kolem kola jako by nic. Pak se ale k němu vrátil, ve vteřině přeštípl lanko a s kolem v hodnotě dvacet tisíc korun zmizel neznámo kam.

Druhý případ se odehrál o tři dny později kolem půl páté ráno v ulici Tusarova v Praze 7. Zde byl hledaný mladík o poznání drzejší. Do domu, ze kterého pak kolo ukradl, se totiž nechal pustit jedním z nájemníků, který tou dobou odcházel do zaměstnání.

V tomto případě si „drzoun“ přisvojil speciální kolo v hodnotě čtyřicet tisíc korun, se kterým opět, stejně jako v prvním případě, zmizel neznámo kam.

Oba popsané případy prošetřují policisté z místního oddělení Holešovice. Ti nyní prosí o pomoc s pátráním širokou veřejnost.

Pokud tedy některého z hledaných poznáváte, znáte jejich totožnost, případně místo jejich pobytu či pohybu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

Oba případy policisté kvalifikovali jako trestný čin krádež, za který hledaným hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na dva roky.

por. Mgr. Tomáš Hulan 9. 11. 2018

Odkazy do noveho okna

1 Tusarova - krádež kola (1)

1 Tusarova - krádež kola (1) 

Detailní náhled

2 Tusarova - krádež kola (2)

2 Tusarova - krádež kola (2) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem