Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pátráme po dalších poškozených - aktualizace II

Pražští kriminalisté pátrají po dalších obětech, na kterých se mohl čtyřiapadesátiletý neakreditovaný kouč dopouštět trestného činu proti lidské důstojnosti v sexuální oblasti. 

Kriminalisté z Prahy III se v posledních měsících zabývali trestním oznámením, ve kterém byl hlavním podezřelým čtyřiapadesátiletý muž, ten je podezřelý ze spáchání trestného činu znásilnění. Jelikož se měl skutek stát v 90. letech, policejní orgán případ odložil kvůli zániku trestní odpovědnosti v důsledku uplynutí promlčecí doby.

V rámci prověřování tohoto případu kriminalisté zjistili, že se tento muž může i nadále dopouštět podobného protiprávní jednání. Kriminalisté již zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání některého z trestných činů proti lidské důstojnosti v sexuální oblasti a do současné chvíle evidují protiprávní jednání na několika obětech. Způsob provedení byl v dosud zaevidovaných případech obdobný, kdy muž zneužil svého postavení kouče a po předchozí manipulaci posouval hranici poškozených v sexuální oblasti od obnažování, sebeukájení až po pohlavní styk. 

Kriminalisté se domnívají, že obětí může být více. Z tohoto důvodu žádáme další případné poškozené ženy, které se zatím policii nepřihlásily, aby tak učinily na linku 158. Kontaktovat můžete i přímo vyšetřovatelku na telefonním čísle 735 708 195, nebo na emailu orp3.skpv.ook2@pcr.cz. Děkujeme.

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 29. srpna 2022

Aktualizace - Pražští kriminalisté pětapadesátiletého muže obvinili ze spáchání trestného činu sexuální nátlak. V případě odsouzení mu hrozí až čtyřletý pobyt za mřížemi. V případu kriminalisté doposud evidují 7 poškozených. Stále prosíme další případné poškozené ženy, které se zatím policii nepřihlásily, aby tak učinily na linku 158.

por. Mgr. Violeta Siřišťová - 5. 1. 2023

Aktualizace II - Kriminalisté třetího policejního obvodu ukončili vyšetřování případu a na státní zastupitelství pro Prahu 1 podali návrh na podání obžaloby šestapadesátiletého muže pro trestný čin sexuální nátlak, za což hrozí až čtyři léta odnětí svobody.  

mjr. Jan Daněk - 9. 4 2024

vytisknout  e-mailem