Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pátráme po agresivním pejskařovi - aktualizace

Pomůžete nám s pátráním po dosud neznámém muži, který po předchozím slovním konfliktu fyzicky napadl poškozeného. 

Pražští kriminalisté druhého oddělení Prahy III se od začátku října zabývají případem, kdy dosud neznámý muž fyzicky napadl běžce poblíž Xaverovského rybníka v Praze 9. Incident započal napadením běžce ze strany volně se pohybujícího psa. Poté, co poškozený zkontaktoval majitele psa, došlo ke slovní rozepři. Běžec pořídil fotografii majitele, tomu se to nelíbilo a tak poškozeného svalil na zem a následně za užití násilí se zmocnil jeho mobilního telefonu. Jelikož byl mobil uzamčený a připojený na sdílené úložiště, svůj útok muž opakoval za účelem zjištění hesla do zařízení, které mu poškozený odmítl sdělit. Poté útočník mobilní telefon rozbil a z místa odešel.

V souvislosti s tímto případem pátráme po muži zachyceném na fotografii, pokud víte, o koho se jedná, nebo, kde by se mohl zdržovat, ozvěte se prosím na linku 158. Pokud se muž na fotografii sám poznává, nechť se ozve na linku 158 a pomůže tak kriminalistům s objasněním tohoto případu.

Celý případ policisté v současné době prověřují pro podezření ze spáchání trestných činů loupež, vydírání a poškození cizí věci. Pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. Incident se stal v neděli 2. října dvacet minut před sedmou hodinou večer.

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 19. 10. 2022

Aktualizace: Díky medializaci celého případu se nám muže podařilo vypátrat. V současné chvíli probíhají standardní úkony trestního řízení. Děkujeme všem, kteří pátrací relaci věnovali pozornost.

por. Mgr. Jan Rybanský - 19. říjen 2022

vytisknout  e-mailem