Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Pátrací akce po třiasedmdesátiletém muži měla šťastný konec

KROMĚŘÍŽSKO: Pohřešovaného seniora jsme nalezli krátce před půlnocí. 

Včera večer proběhla na Kroměřížsku pátrací akce po třiasedmdesátiletém muži ze Zdounek, který se nevrátil domů z pravidelné procházky se svým psem.

Oznámení o zmizení seniora jsme na operačním středisku přijali včera večer krátce před devátou hodinou. Pohřešování nám oznámili rodinní příslušníci. Senior šel odpoledne o půl šesté jako obvykle venčit psa. Z pravidelných procházek se vracel vždy do hodiny. Tentokrát však ani po dvou hodinách domů nedorazil. Rodinní příslušníci se ho proto vydali hledat, ale neúspěšně. O pomoc se nakonec obrátili na policii.

Následně se rozjela pátrací akce. Po muži několik hodin pátraly na tři desítky policistů a hasičů. Do hledání se zapojili také myslivci a dobrovolníci. Relace o pomoc při pátrání po pohřešovaném proběhla rovněž v místních rozhlasech obcí Zdounky, Šelešovice a Jarohněvice. Také díky poznatkům všímavých občanů jsme krátce před půlnocí seniora vypátrali u vlakové trati mezi obcemi Olšina, Šelešovice a Skržice. Muž byl mírně dezorientovaný, ale jinak v pořádku. Z preventivních důvodů ho však vyšetřili přivolaní záchranáři. Poté jsme ho předali rodině.

16. srpna 2021, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem