Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pátrací akce po nezletilém chlapci byla úspěšná

KLADENSKO - Třináctiletý chlapec se vydal do lesa u Vinařické horky. 

Kladenští policisté včetně policisty ze skupiny kynologie se služebním psem a ve spolupráci s policejním vrtulníkem Letecké služby Praha včerejšího dne uskutečnili pátrací akci po pohřešovaném třináctiletém chlapci z Kladenska. Policisté do nočních hodin propátrávali lesní porost nedaleko Vinařické horky a okolí místa bydliště a Kladna.
 
Na policejní služebnu v Kladně - Švermov v pondělí 9. února 2015 krátce po jednadvacáté hodině oznámil otec osobně, že pohřešuje svého třináctiletého syna. Chlapec odešel z domova za kamarády a do předem domluvené osmnácté hodiny návratu domů nedorazil. Otec se nejprve snažil svého syna najít sám, ale bez úspěšného výsledku. Následně pohřešování svého syna oznámil na polici.
 
Po tomto oznámení byla okamžitě zahájena pátrací akce, do které bylo nasazeno čtrnáct policistů a služební pes. Vzhledem k tomu, že prvotní poznatky směřovaly do lesního porostu a do okolí zalesněné Vinařické horky, byl do pátrací akce taktéž vyžádán policejní vrtulník s termovizí, který na Kladensku ve večerních hodinách monitoroval přilehlé lesní porosty. Policejní hlídky prohledávaly nejen terén v lese, ale některé byly nasazeny k pátrání po přilehlém okolí a na autobusové a vlakové nádraží odkud by mohl pohřešovaný chlapec odjet.
 
Několik minut před půlnocí byla celá policejní pátrací akce úspěšně ukončena. Kladenští kriminalisté, kteří byli taktéž do této akce zapojeni spatřili, nezletilého chlapce v ulici 28. Října v Kladně - Švermov. Po provedení prvotního vytěžení na místě byl následně předán svému zákonnému zástupci a celá pátrací akce byla odvolána.
V době pohybu třináctiletého chlapce v nočních hodinách nebyla na nezletilém páchána žádná trestná činnost a ani on sán žádnou nespáchal. Ani v této době nedošlo k žádné újmě na zdraví a škodě na majetku.
 
nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
10. února 2015

vytisknout  e-mailem