Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pátrací akce byla úspěšná

DĚČÍNSKO - Pohřešovaný senior byl po několika hodinách vypátrán a další zprávy. 

Pátrací akce byla úspěšná

     Na Děčínsku včera proběhla rozsáhlá pátrací akce po pohřešovaném seniorovi. Po poledni jsme přijali oznámení o pohřešování 76letého muže, který vyrazil na nákup do Chřibské a ani po několika hodinách se nevrátil domů. Vzhledem k jeho zdravotnímu stavu existovala důvodná obava, že pokud by se do večera nenašel a nevzal si léky, byl by ve vážném ohrožení života.

     Na základě získaných informací byla zorganizována pátrací akce, které se zúčastnily všechny dostupné hlídky včetně psovoda a kolegů ze speciální pořádkové jednotky. Po půl desáté večer byl pohřešovaný muž vypátrán rumburskými policisty ve více jak dvacet kilometrů vzdáleném Jiříkově, kam dezorientovaný senior zřejmě došel pěšky. Díky nasazení všech zúčastněných policistů je muž v pořádku.

Utekl i s penězi

     Z přečinů podvodu a porušování domovní svobody se bude zodpovídat 31letý muž z Děčína. Je podezřelý, že v polovině července slíbil náhodnému zájemci, že mu prodá televizor a herní konzoli. Společně zajeli k němu domů pro sedm tisíc korun, které pak poškozený předal muži, který u rodinného domu vystoupil z taxíku s tím, že jde pro věci na prodej. Místo toho i s penězi přeskočil branku vedoucí na zahradu u cizího domu a pod rouškou tmy z místa zmizel. Policisté jeho totožnost ale zjistili a v uplynulých dnech mu sdělili podezření z přečinu, za který by mohl jít až na tři roky za mříže.

Vykradené auto

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se ve Varnsdorfu vloupal do zaparkovaného auta. Ukradl z něj rádio a povinnou výbavu, celková škoda byla vyčíslena na necelé dva a půl tisíce korun. Pokud se podaří zloděje vypátrat, hrozí mu trestní stíhání pro přečin krádeže a až dvouleté vězení.

4. srpna 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem