Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Páteční odpoledne bylo opět pod dozorem vrtulníku

NÁCHODSKO - Dopravní policie dohlížela nad řidiči vracejícími se z prázdnin, rozdala přitom na 30 sankcí. 

05Náchodští policisté se poslední srpnový pátek před koncem letních prázdnin (31. 8. 2018) v souladu s celorepublikovým trendem zaměřili na dopravu. Ke kontrole nad obávanou třiatřicítkou (mezinárodní silnice I/33) si přizvali policejní vrtulník. V odpoledních a večerních hodinách se po dobu šesti hodin dívali "na zoubek" neukázněným řidičům

Od 15. hodiny odpoledne až do 21. večer, vrtulník Policie ČR společně s pozemnímí hlídkami kontroloval, jak motoristé i nemotoristé dodržují pravidla silničního provozu. Vrtulník se vznášel nad pozemními komunikacemi v úseku od Jaroměře až po státní hranici v Náchodě a monitoroval jízdu všech vozidel, pozemní hlídky se v návaznosti na něj zaměřily na dodržování nejvyšší povolené rychlosti, styl jízdy, nebezpečné předjíždění, užití bezpečnostních pásů, technický stav, či dodržování stanovených předpisů pro nákladní vozidla a další. Bohužel, jako vždy při takových dopravně bezpečnostních akcích, nebyli vůbec překvapeni skladbou ani množstvím přestupků, které účastníci silničního provozu spáchali. 

Za dobu konání akce policisté zaznamenali celkem 28 přestupků, z toho 25 jich vyřešili na místě uložením blokových pokut v celkové výši 10.600 korun. Tři přestupky vzhledem k jejich povaze a závažnosti oznámili k dalšímu řešení příslušnými orgány. V návaznosti na to uložili 2 kauce v celkové výši 15.000 korun (slouží jako zajišťovací prostředek, aby se provinilec dostavil k projednání). 

Celkem 16 řidičů nerespektovalo nejvyšší povolenou rychlost a vysloužilo si za to na pokutách dohromady 6.200 korun. Čtyři řidiči byli přistiženi při nebezpečném či nedovoleném předjíždění, dva z nich na místě zaplatili blokovou pokutu ve výši 400 korun. Jednání při předjíždění dalších dvou policisté oznámili k dalšímu projednání příslušnými úřady, z toho jeden, než mohl pokračovat v daleké cestě domů, musel složit kauci ve výši 10.000 korun.Třikrát policisté odhalili špatný technický stav vozidla, z toho jedenkrát uložili kauci ve výši 5.000 korun a přestupek zaslali k dalšímu řízení, zbývající dva provinilce vyřešili blokově za 600 korun. V jednom případě nebyly v pořádku přestávky v jízdě, třikrát řidiči nerespektovali omezení v jízdě pro TIR.  Posledním provinilcem byl cyklista, který si za špatné osvětlení vysloužil 200 korun pokuty.

Dopravně bezpečnostní akce s vrtulníkem opět ukázala, že kontrola řidičů motorových i nemotorových vozidel je potřebná. Všem řidičům pak policisté přejí, ať dojedou vždy bezpečně  do svého cíle.

Ilustrační foto/Policie ČR

por. Mgr. Eva Prachařová
1. 9. 2018 v 11.00         

vytisknout  e-mailem