Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Páska byla slavnostně přestřihnuta

Prachatice - Slavnostní otevření komunikačního centra (recepce) na Územním odboru Policie ČR Prachatice.  

Cílem Projektu P1000 je zlepšení pracovních podmínek pro policisty a nastavení přívětivější tváře pro občany ze strany policie.
Celková částka za rekonstrukci a modernizaci dosáhla 3 583 401 korun.
Cílem projektu P1000 je kromě jiného odstranění bariér mezi veřejností a policií a nové prostředí by tak mělo pomoci k budování trvalé důvěry mezi občany a policisty. Zlepšení pracovního prostředí by se mělo odrazit nejen v kvalitě práce policistů a občanských zaměstnanců, ale také ve spokojenosti občanů, kteří zde budou veskrze nepříjemné záležitosti vyřizovat v příjemném a moderním prostředí.
Služebna je vybavena veškerými moderními technologiemi (PC, Internet atd.). Samozřejmostí je i bezbariérový přístup a sociální zařízení pro hendikepované občany, rodiče s dětmi budou moci při čekání na vyřízení své záležitosti využít dětský koutek.
Pracovníkem recepce je vyškolený civilní zaměstnanec, v tomto případě žena, který poradí příchozím občanům s jejich dotazy. Ty, ne vždy, souvisejí s policejní prací – mnohdy se jedná například o problémy občansko-právní, či dotazy na místní kulturní památky nebo orientaci ve městě a jeho okolí.
Další informace o projektu P1000 lze najít např. na internetové adrese: http://www.mvcr.cz/clanek/p1000.aspx.
 
nprap. Radka Sovová
tisková mluvčí policie Prachatice 
Na Územním odboru Policie České republiky v Prachaticích dnes 31. března 2009 ve 14. hodin slavnostně otevřel náměstek ředitele pro ekonomiku Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje plk. JUDr. Milan Kučera, PhD, velitel územního odboru vnější služby Prachatice plk. Ing. Bc. Karel Ulm a velitel služby kriminální policie a vyšetřování Prachatice plk. Ing. Bc. Roman Rypáček, společně s dalšími hosty komunikační centrum, které bylo nově vybudované v rámci projektu P1000.

vytisknout  e-mailem