Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Parta mladíků dopadena

Parta čtyř mladíků, páchající trestnou činnost na území Novojičínska, dopadena. 

Mladíci ve věku sedmnáct až dvaadvacet let z Novojičínska jsou podezřelí, že se v době od srpna do listopadu letošního roku opakovaně dopouštěli v Šenově u Nového Jičína krádeží. V některých případech se činů dopouštěli společně, jindy rozděleni na skupiny. Cílem byl například obytný karavan, ze kterého odcizili satelitní přijímač, videorekordér, cestovní lednici, varné konvice, rybářské pruty a další věci. Rovněž se opakovaně vloupali do objektů firem. Například kradli tuhá paliva, propan-butanové lahve a další věci. V jenom případě se dopustili trestného činu krádeže na osobě. Získanou finanční hotovost použili pro vlastní potřebu. Celková škoda, kterou mladíci způsobili, přesáhla částku třicet tisíc korun. Věc je nadále v šetření novojičínských policistů.

 
Stalo se ...
 

Do vězení se mu asi nechtělo

Ve středu 18. listopadu byl novojičínskými policisty omezen na svobodě a následně  dodán do výkonu trestu odnětí svobody do věznice Ostrava čtyřiačtyřicetiletý muž z Novojičínska. Muž je také podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, jelikož mařil výkon úředního rozhodnutí tím, že bez závažného důvodů nenastoupil na výzvu soudu trest odnětí svobody, nebo se jiným způsobem neoprávněně bránil nástupu výkonu trestu, ačkoliv výzvu k nastoupení trestu převzal dne 18. srpna letošního roku s tím, že mu byl nástup trestu odnětí svobody stanoven do 25. srpna 2009. Muž byl odsouzen za trestný čin loupež k nepodmíněnému trestu odnětí svobody v délce trvání 4 let.
Novojičínští policisté zjistili, že tento muž je podezřelý také z krádeží tuhého paliva v objektu společnosti v Šenově u Nového Jičína. Muž měl v době od září do svého dopadení v několika prokazatelných případech vniknout do oploceného areálu společnosti v Šenově u Nového Jičína. Zde se zmocnil nejméně 3 tun volně uskladněného tuhého paliva. Jednalo se o koks v hodnotě přes 16 tisíc korun. Muž se policistům také doznal i z jednoho případu krádeže, kterou spáchal společně se skupinkou mladíků, která byla taktéž dopadena.


V objektech nejen přespával

Příborští policisté v těchto dnech objasnili dva případy vloupání do chatky a domku, ze kterých je podezřelý 24letý muž z Novojičínska.
V prvním případě je muž podezřelý, že na konci srpna letošního roku v Sedlnicích vnikl nalezeným klíčem do chatka, ze které odcizil parfém za pět set korun a pantofle. V chatce také přespal. Dalším z klíčů si odemkl kůlnu vedle chaty, odkud odcizil 15 litrů pálenky, několik kusů zavařenin s uzeným masem a okurek a odcizením způsobil celkovou škodu přes pět tisíc korun. V tomto případě je muž podezřelý z trestného činu krádeže a trestného činu porušování domovní svobody.
V druhém případě opět v Sedlnicích vytlačil zadní dveře do kůlny, která je součástí domu a z kůlny vnikl do dalších prostor domu. V objektu pouze přebýval, nic neodcizil, ale na přední straně domu rozbil dvě skleněné výplně okna a rozbil dvířka elektrické rozvodné skříně. K údálosti došlo na počátku října letošního roku. Mladík je prošetřován na svobodě.


Pronajaté kontejnery prodal neznámé osobě

Z trestného činu podvod je podezřelý 38letý muž z Fulneku. Podezřelý muž si na konci září letošního roku pronajal tři kusy kontejnerů, které mu byly dodány do obce Dolejší Kunčice. Jednalo se o dva obytné kontejnery typu Platal JP a jeden skladový kontejner SEEC2. Tyto pak následně prodal neznámé osobě za cenu 35 tisíc korun.  Podezřelý získané peníze použil pro svou potřebu a svým jednáním způsobil společnosti škodu přes dvě stě tisíc korun. Pachatel je vyšetřován na svobodě.


Vloupání do mateřské školky

Neznámý pachatel vnikl v noci na 19. listopadu do objektu mateřské školky v Kateřinicích. Z objektu školky odcizil bezdrátový zvonek a z příruční pokladny finanční hotovost. Odcizením vznikla škoda přes padesát tisíc korun a poškozením zařízení vznikla předběžná škoda přes pětadvacet tisíc korun. Příborští policisté případ prošetřují pro trestné činy krádeže a  poškozování cizí věci.


Krádež kabelky z nákupního vozík

Ve čtvrtek 19. listopadu krátce před polednem v jednom z novojičínských obchodních domů využil neznámý pachatel nepozornosti majitelky kabelky, kterou ji následně odcizil z nákupního vozíku. Žena měla kabelku zavěšenou na nákupním vozíku a pachatel si tak přišel na peněženku s finanční hotovostí, mobilní telefon, doklady a klíče. Způsobena škoda odcizením přesáhla částku devět tisíc korun. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže a opětovně upozorňují občany, aby nenechávali své věci bez dozoru.

vytisknout  e-mailem