Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Parkujte na vyhrazených místech!

LIBEREC - Policie ČR žádá řidiče, aby respektovali dopravní značení a využívali parkovací plochy v lokalitě Ještědu, které jsou k tomu určené. 

V souvislosti s oslavami příchodu Nového roku budou některá místa a lokality na Liberecku zatíženy větším množstvím vozidel návštěvníků. Zvýšený zájem bývá v tento inkriminovaný den i na Ještědu v Liberci, kde je celoroční zákaz parkování mimo vyhrazená parkoviště.

Policie ČR apeluje na řidiče, pokud chtějí na Silvestra či Nový rok navštívit Ještěd, aby své vozy parkovali na parkovací plochy k tomu vyhrazené, tedy na Výpřeži, parkovišti Ještědka, případně nechali svá auta na parkovišti na konečné stanici tramvaje v Horním Hanychově.

Policisté budou přímo ve zmíněných lokalitách dohlížet na to, aby vozidla nebyla zaparkovaná mimo vyhrazené plochy a příjezdové komunikace na Ještěd byly průjezdné, aby v případě potřeby nebránili vjezdu složkám Integrovaného záchranného systému. Na nemožnost parkování v jiných místech, než k tomu určeným, budou řidiči upozorňováni, tak jako po celý rok, zákazovými dopravními značkami, ale fyzický dohled budou vykonávat i policisté, kteří případná porušení zákazu budou s řidiči řešit přímo na místě.

29. prosince 2017
mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem