Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pár hodin po propuštění kradl znovu

CHOMUTOVSKO - Skončil za zdmi vazební věznice. 

Několika krádeží spáchaných v poslední době v různých chomutovských obchodech se měl podle zjištění policistů dopustit 42letý muž, který byl teprve v březnu propuštěn z věznice. Tam si odpykával trest za spáchání trestného činu krádeže.

Z pobytu za mřížemi se však zřejmě moc nepoučil.  V průběhu května a června měl totiž odcizit zboží v celkové hodnotě přibližně 9 tisíc korun. Pokaždé se jednalo o volně vystavené zboží, například parfémy, riflovou bundu, příklepovou vrtačku, ale i čokolády. Pouze v jednom případě byl hned po odcizení zadržen prodavačkou a odcizenou bundu musel vrátit. Jinak se mu vždy podařilo i s lupem z prodejny odejít.

Policisté však nakonec ve všech případech šetřením jeho totožnost zjistili a během uplynulého víkendu ho předvedli na služebnu. Tam mu sdělili podezření z trestného činu krádeže a propustili ho. O pár hodin později neznámý pachatel odcizil na prodejně benzínové čerpací stanice několik čokolád a deodoranty. Ani v tomto případě totožnost pachatele nezůstala utajena dlouho. Policisté podezřelého, kterým byl právě zmíněný 42letý Chomutovan, zadrželi o den později. Rozšířili mu podezření o další jednání a předložili případ státnímu zástupci s tím, aby byl zadržený muž s ohledem na opakování trestné činnosti umístěn do vazební věznice. Z rozhodnutí soudu tak nakonec tento recidivista opět skončil za mřížemi.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 16. června 2021

vytisknout  e-mailem