Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pár dní na svobodě - Aktualizace

JIČÍNSKO - Muži hrozí návrat do vězení až na tři roky. 

AKTUALIZACE: V dnešních odpoledních hodinách muž, kterého jsme v minulém týdnu obvinili ze tří trestných činů, skončil ve vazbě. Důvodem uvalení vazby bylo jeho pokračování v trestné činnosti. Policisté mu prokázali, že na začátku tohoto týdne se vloupal do jednoho jičínského eshopu, odkud odcizil příruční pokladnu s hotovostí a herní konzoli, čímž způsobil škodu za téměř 20 tisíc korun. Při domovní prohlídce se žádné odcizené věci nenalezly, ale policistům se podařilo zajistit na poště balíček, který obviněný zaslal svému synovci. V zásilce nalezli nepoškozenou odcizenou konzoli, kterou budou moci navrátit majiteli. Hrozící trestní sazba až tři roky vězení z předcházejícího obvinění zůstává stejná.

por. Iva Kormošová, 29.4.2021, 14.20
_________________________________________________________________________________________________________________
 

Jičínští policisté tento týden obvinili z trestných činů porušování domovní svobody, krádeže a poškození cizí věci 37letého muže. Kladou mu za vinu,  že na konci března vnikl v nočních hodinách do jednoho domu v Jičíně. Jelikož byl vyrušen majitelem domu, kterého probudilo světlo v obývacím pokoji, stihl vzít jen sluchátka za 250 korun a utekl. V ten samý den se vloupal do sídla jičínské pobočky jedné realitní kanceláře, odkud po rozbití skleněné výplně okna odnesl různé věci, jako fotoaparát, dataprojektor, nabíječku, paměťové karty a pod. Našel i hotovost a způsobil tak celkovou škodu za více než 30 tisíc korun. O necelý měsíc později se vloupal do osobního vozidla, které bylo zaparkované na veřejně přístupném místě v Jičíně. Z vozidla odcizil parfém, sluneční brýle, sportovní batoh, oblečení, notebook, telefon a další věci v celkové hodnotě za téměř 30 tisíc korun a za více než 12 tisíc korun způsobil škodu na vozidle.
Policisté z evidencí zjistili, že obviněný muž byl v polovině února propuštěn z valdického vězení, kde si odpykal souhrnný 3letý trest mimo jiné i za krádež. Pravděpodobně se muži na Jičínsku zalíbilo, proto se do původního bydliště po opuštění vězení nevrátil. Dále policisté zjistili, že v rejstříku trestů má celkem 20 záznamů, které se týkají většinou odsouzení za majetkovou trestnou činnost. 
Některé odcizené věci se našly u obviněného muže v jeho pokoji na ubytovně. Některé zas byly na internetu přes další osoby nabízeny k prodeji. Zajištěné odcizené věci budou vráceny majitelům.
Pokud ho soudce uzná vinným, může se vrátit do vězení až na 3 roky.

por. Iva Kormošová
23.4.2021, 13.45

vytisknout  e-mailem