Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Paní kabelku ubránila

Přerov - Lupič utekl s nepořízenou. 

Ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež je podezřelý zatím neznámý pachatel, který se tohoto protiprávního jednání dopustil včera, krátce před půl šestou hodinou večer na ulici Kramářově v Přerově. Sedmapadesátiletou paní, která ulicí procházela, zatím neznámý útočník povalil na zem a taháním se jí snažil vytrhnout kabelku, kterou držela v ruce. Všímavý svědek, 51 letý muž, který vše viděl, ženě přispěchal na pomoc. Neznámý lupič však oběma nastříkal do obličeje slzotvornou látku a znovu se pokusil ženě kabelku vytrhnout. To se mu však nepodařilo a s nepořízenou utekl směrem na ulici Čechovu. Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež, za který pachateli, v případě jeho zjištění, hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. Na případu intenzivně pracují a po pachateli pátrají. 
 
Na základě získaných informací se mělo jednat o muže bílé pleti ve věku kolem 20 let, vysokého kolem 180 cm, štíhlé postavy. Na sobě měl tmavou bundu, kalhoty a černou čepici.
 
Policisté se tímto obrací se žádostí o pomoc na širokou veřejnost, případné svědky, kteří by mohli svými informacemi přispět k objasnění loupežného přepadení, případně k osobě pachatele tohoto zvlášť závažného zločinu. Jakékoliv informace mohou občasné sdělit na telefonní linku 158, případně kteroukoliv policejní služebnu. Za spolupráci děkujeme.
 

por. Mgr. Irena Urbánková

31.12.2013

vytisknout  e-mailem