Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Pan pěstitel byl obviněn

ZLÍNSKO: Jeden z našich pěstitelských rekordmanů. 

V síti našich specialistů na problematiku drog skončil dvaatřicetiletý muž, který si na zahrádce pěstoval marihuanu. Sušil ji pak ve svém bytě. A to v takovém množství, že typický pronikavý zápach byl cítit až ven.
Policisté muže viní z toho, že v průběhu osmi měsíců na zahrádce u Halenkovic vypěstoval celkem osm rostlin konopí, které dosahovaly výšky až dva a půl metru. V jeho otrokovickém bytě se našlo 8,6 kilogramů sušeného konopí, čímž se zařadil mezi dopadené zlínské rekordmany (například vloni v obci Křekov na Zlínsku policisté zabavili téměř 10 kilogramů marihuany). Pokud by se tento materiál prodával na černém trhu, muž by si vydělal až 1 300 000 korun. Podle všeho však pěstitel konopí používal pro sebe, přidával si ho do jídla, případně do mastí.
Rozborem jsme ověřili, že rostlina obsahovala tetrahydrokanabinol, který je uveden na seznamu zákonem zakázaných omamných a psychotropních látek. Proto kriminalisté pěstitele obvinili z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což mu hrozí jeden až pět let ve vězení.

 

6. března 2012, mjr. Ing. Jana Bartíková

Odkazy do noveho okna

Marihuana Otrokovice

Marihuana Otrokovice 

Detailní náhled

Marihuana Otrokovice 2

Marihuana Otrokovice 2 

Detailní náhled

Marihuana Otrokovice 3

Marihuana Otrokovice 3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem