Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Památka zesnulých pohledem moravskoslezské policie

V souvislosti s Památkou zesnulých se moravskoslezští policisté ve zvýšené míře věnovali silničnímu dohledu a předcházení trestné činnosti páchané na hřbitovech a v jejich blízkém okolí. Dopravně bezpečnostní opatření, která probíhalo ve dnech od 2. do 4. listopadu 2018, mělo za cíl zvýšení bezpečnosti a plynulosti provozu v tomto období a také zvýšení bezpečnosti nemotorizovaných účastníků silničního provozu.

Toto období je každoročně časem zvýšeného silničního provozu, ale také obdobím zvýšeného výskytu krádeží na hřbitovech a krádeží věcí ze zaparkovaných vozidel. Do opatření tak byly zapojeny pěší i motorizované hlídky z obvodních oddělení a dopravních inspektorátů  Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje.

V rámci Moravskoslezského kraje policisté v průběhu bezpečnostního opatření kontrolovali 1134 vozidel, zjistili 175 dopravních přestupků, přičemž 164 z nich vyřídili v příkazním řízení, a to  v souhrnné výši za téměř 80 tisíc korun. Zbývající přestupky oznámili příslušnému správnímu orgánu. Nejčastěji páchaným přestupkem v období „Dušiček“, bylo nedodržení zákonem stanovené rychlosti (82), následovalo užití vozidla s nevyhovujícím technickým stavem (25) a nepoužití bezpečnostních pásů (6).


Nový Jičín 5. listopadu 2018

por. Mgr. Petr Směták 
komisař oddělení tisku a prevence

vytisknout  e-mailem