Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Památka zesnulých - Dušičky

KARLOVARSKÝ KRAJ – Pozor si dejte nejen na silnicích. 

Druhý listopadový den se každý rok nese v duchu piety spojené s uctěním památky zesnulých. Sychravé podzimní počasí ještě toto smutné období dokresluje. Začíná se brzy stmívat a stále častěji se setkáváme s mlhami či s deštěm. Lidé navštěvují své blízké, kteří nejsou již bohužel mezi námi na místech posledního odpočinku i s týdenním předstihem a mnohdy i několik dní poté. Za volant usedne také více svátečních řidičů, pro které je typická opatrná a pomalejší jízda I přes to však nesmíme zapomínat na svou bezpečnost, bezpečnost našich blízkých a zapomínat nesmíme ani na své osobní věci, které bychom měli mít neustále pod dohledem.

Policisté Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje se v této době ve větší míře věnují řidičům a dopravní situaci na pozemních komunikacích, veřejnému pořádku v bezprostřední blízkosti hřbitovů i bezpečnosti jejich návštěvníků. 

Při návštěvě hřbitovů či dalších pietních míst by si návštěvníci měli dávat pozor na své osobní věci a zejména, aby nenechávali cenné věci, jako jsou peněženky, mobilní telefony či kabelky a další příruční zavazadla ve svých vozidlech. Auto opravdu není trezor a k vykradení vozu stačí zkušeným pachatelům této trestné činnosti, jen malý okamžik k tomu, aby se do vozidla vloupali a odcizili osobní věci.

Všechny řidiče pak mohou zaskočit v okolí hřbitovů a dalších pietních míst kolony stojících vozidel mířící právě na tato místa či problém s parkováním, protože na těchto místech jsou parkovací stání mnohdy omezena. Proto by měli zvážit čas a dobu návštěvy. 

V případě, že se i přes naše rady stanete obětí trestného činu či účastníkem dopravní nehody volejte bezplatnou linku 158.

kpt. Bc. Zuzana Churaňová
30. 10. 2023

Odkazy do noveho okna

Kontroly v blízkosti hřbitovů

Kontroly v blízkosti hřbitovů 

Detailní náhled

Kontroly v blízkosti hřbitovů

Kontroly v blízkosti hřbitovů 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem