Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Památka zesnulých

KRAJ - Nepodceňujme prevenci! 

Stejně jako každý rok, plánují policisté s blížící se Památkou zesnulých zvýšený dohled.

Muži zákona zaměří v příštích dnech svoji pozornost na prevenci kriminality, a to především v souvislosti s krádežemi na hřbitovechvěcí ze zaparkovaných motorových vozidel a také na prevenci v oblasti dopravy. Na bezpečnost a plynulost silničního provozu budou policisté již od dnešního dne dohlížet zejména v místech předpokládaného zvýšeného provozu u hřbitovů, na přilehlých parkovištích a v blízkém okolí. Do akce se zapojí pěší i motorizované hlídky policistů ze všech obvodních oddělení, a to ve spolupráci s městskými strážníky. Dopravní policisté se současně zaměří na dodržování obecně platných předpisů v dopravě.

Každoročně rovněž připomínáme, aby lidé, navštěvující pietní místa, měli na paměti, že chvilkové nepozornosti využívají v těchto dnech bohužel i "návštěvníci", kteří sem  nepřicházejí uctít památku. Terčem jejich zájmu bývají především odložené kabelky, peněženky, mobilní telefony nebo věci ponechané bez dozoru právě v zaparkovaných vozidlech poblíž hřbitovů. Nedávejte proto zlodějům šanci a mějte své věci neustále pod kontrolou! Zvýšená ostražitost platí i v případě, že máte kabelku nebo tašku u sebe. Kapesní krádež je totiž pro zkušeného zloděje otázkou krátkého okamžiku, kterého nezastaví ani pietní místo. Podceňovat bychom neměli ani rizika krádeží věcí přímo z hrobů, kterým lze však jen stěží zabránit. Pachatelé se kromě krádeží květin a pietní výzdoby totiž zaměřují i na části náhrobků či hrobek. Nejlepší cestou, jak pomoci nalezení takových odcizených předmětů, je proto jejich fotodokumentace a větší obezřetnost.

Uhlídat všechny hřbitovy a hroby je pro muže zákona pochopitelně nemožné. Obracíme se na Vás proto s žádostí, abyste měli své osobní věci neustále pod kontrolou. Pokud však ke krádeži přece jen dojde, je nutné ji neprodleně oznámit policistům. Stejně tak volejte policii na linku 158, pokud si všimnete v těchto místech například podezřelých osob!

Buďte proto obezřetní a ani v těchto dnech nepodceňujte prevenci.

Ilustrační foto
por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 28. října 2015
Odkazy do noveho okna

hrbitov_letak

hrbitov_letak 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem