Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Pády stromů a poškozené střechy

KRAJ: Desítky nahlášených případů v souvislosti s povětrnostními podmínkami. 

Aktualizace 30.10.2017

Jihomoravská policie přijala během neděle více něž pětset oznámení na tísňovou linku, z toho 275 oznámení souviselo s povětrnostními podmínkami. 

Krátce před 14:00  jsme přijali oznámení o zranění čtyřiasedmdesátiletého muže, který si chtěl zabezpečit plechy na střeše domu. Plechy byly poničeny vlivem silného větru. Když muž s plechy na střeše manipuloval při dalším poryvu větru jeden z plechů muže zranil. Muž je nyní v péči lékařů.    

V  současné době evidujeme téměř tři stovky nahlášených případů souvisejících s povětrostními podmínkami a silným větrem. Jedná se zejména o poškození střech, fasád, padlé stromy: Hlavní dopravní tahy jsou i v současné době bez problémů.

14:00 hodin                                                                                                                                                                                                

Během celého dnešního dne jsme přijali desítky oznámení v souvislosti s povětrnostními podmínkami zejména silným větrem. Jedná se ve většině případů o pády stromů nebo poškození střech poryvem silného větru. Všechny tyto případy se obešly bez zranění osob. Doprava na hlavních tazích Jihomoravského kraje nebyla výrazně komplikována. Policisté například zabezpečovali provoz na křižovatce v ulici Heršpická v Brně. Silný vítr zde uvolnil jeden ze semaforu umístěném nad křizovatkou a hrozil pád semaforu do vozovky.

Od ranních hodin do14:00 hodin evideujeme již 180 oznámení vyvrácených a spadlých stromů, spadlé a poničené střechy. K poranění osob dle prvotních informací nedošlo.

Jihomoravští policisté vyzývají veřejnost, aby dbala své zvýšené bezpečnosti. Vyhněte se místům, kde hrozí například pády stromů,    uvolnění a následnému pobyhu předmětů, které by mohly způsobit zranění osob.  Věnujte zvýšenou pozornost také při řízení motorových vozidel a pohybu v silničním provozu. Přizpůsobte svou jízdu a zejména rychlost povětrnostním podmínkám.

mjr. Bc. Štěpánka Komárová, 29. října 2017

vytisknout  e-mailem