Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Padělky v členských příspěvcích - případ objasněn

Jihočeský kraj - Kriminalisté jihočeského policejního ředitelství obvinili dvacetiletou ženu, vyrobené falešné bankovky podstrčila jako členské příspěvky politické strany. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Dokonce i do členských příspěvků jedné z politických stran se koncem dubna letošního roku dostali v Českých Budějovicích padělané bankovky. Jak zjistili intenzivním šetřením jihočeští kriminalisté, specialisté na závažné hospodářské trestné činy, stála za vším mladá žena. Její pohnutka byla prostá všech politických motivů, chtěla jen přijít k penězům a použít je pro svoji potřebu.


Multifunkce a bankovky
Žena z Českých Budějovic (20 let) na multifunkčním zařízení padělala minimálně několik kusů bankovek nominální hodnoty 1 000 korun. Jako vzor použila několik pravých tisícikorun. Padělané bankovky posléze podstrčila svým prarodičům a tak se padělky ocitli v členských příspěvcích základní organizace jedné z politických stran v Českých Budějovicích. Dík všímavosti straníků však byly padělky zadrženy a předány policii. Kriminalisté zjišťovali různé cesty pohybu padělků, jedna z nich je dovedla, po necelých třech týdnech, k pachatelce a její multifunkční tiskárně.


Žena byla včera kriminalisty obviněna, respektive bylo zahájeno její trestní stíhání pro podezření z trestného činu padělání a pozměnění peněz (§233/2 tr. zákoníku. V případě prokázání viny, může být žena potrestána odnětím svobody na tři léta až osm let.
 

mjr. Mgr. Jiří Matzner, pisjc@mvcr.cz

17. května 2011

 

vytisknout  e-mailem