Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Padělky chtěli prodat kriminalistům

V průběhu podzimu získali kriminalisté osmého oddělení prvního policejního obvodu poznatky o distribuci padělků parkovacích lístků do zón placeného stání. 

Již od počátku bylo zřejmé, že se v té době neznámí pachatelé tímto způsobem neoprávněně obohacují o desetitisíce korun. Prošetřováním zmiňovaní kriminalisté získali poznatky, které je přivedly na stopu dvou konkrétních pachatelů. Jednoho z nich, čtyřiatřicetiletého, česky hovořícího muže zadrželi pátého prosince, když chtěl tři stovky padělků prodat přímo kriminalistům v Opletalově ulici v Praze 1. Druhého, třiačtyřicetiletého muže policisté zadrželi a obvinili čtyři dny před štědrým dnem. Oba muži jsou nyní obviněni z trestného činu padělání a pozměnění předmětů k označení zboží pro daňové účely a předmětů dokazujících splnění poplatkové povinnosti. V případě odsouzení jim hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok. Nutno zmínit, že stejný trest hrozí ale i tomu, kdo takový doklad používá a vydává ho za pravý.
Jak policisté zjistili a zadokumentovali, dvojice prodávala padělané parkovací lístky ve velkém. Jejich artiklem byly především jednorázové kupóny, opravňující k parkování v placených zónách na dvě a deset hodin v oblastech Prahy 1, 2, 3 a 7. Takových kupónů při několika transakcích prodali obvinění více jak pět set a to pouze za přibližně třetinovou hodnotu oproti reálné ceně. I tak si přišli na několik desítek tisíc korun. Stíhání obou obviněných je vedeno na svobodě.

kpt. Mgr. Tomáš Hulan 29. 12. 2011

vytisknout  e-mailem