Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Padělala lékařské zprávy

TEPLICE - Žena předkládala na ÚP falešné lékařské zprávy.... 

Padělala lékařské zprávy   
     Až dvě léta ve vězení může strávit žena, která padělala lékařské zprávy. Ty poté předkládala na Úřadu práce v Teplicích jako pravé a omlouvala jimi nepřítomnost uchazeče o zaměstnání, kterým byl její manžel. Celkem padělala pět zpráv, na jejichž podkladě jí pak byla vyplácena podpora v nezaměstnanosti na jejího manžela. Ten však nebyl hospitalizován na klinice, jak se snažila doložit falešnými lékařskými zprávami, po celou dobu byl ve výkonu trestu odnětí svobody. Žena se tak neoprávněně obohatila o necelých pět tisíc korun, byla obviněna z přečinu padělání a vystavení nepravdivé lékařské zprávy, posudku a nálezu.
 
Lupiči chtěli další peníze
     Z trestných činů loupeže a podvodu byli obviněni dva muži ve věku 34 a 43 let. Po předchozí vzájemné domluvě pod záminkou údajného prodeje notebooku a dvou telefonů vylákali v Bílině od poškozeného pět tisíc korun jako zálohu na zboží. Poté jej pod pohrůžkou násilí donutili k vydání dalších šesti tisíc korun. Žádné zboží mu však za takto získané prostředky nedali, navíc po něm další den telefonicky požadovali vydání dalších peněz. Oběma spolupachatelům hrozí trest odnětí svobody až na deset let.
 
Zprostředkovával prodej pervitinu
     Z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy byl obviněn 19letý mladík, který na Teplicku v několika případech zprostředkoval další osobě nákup drogy známé jako pervitin. Dále mu policisté prokázali, že pervitin v jednom případě podal dvěma mladistvým dívkám. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.
 
Vloupání do auta objasněno
     Policisté sdělili podezření z přečinu krádeže 26letému muži, který se v Duchcově vloupal do osobního vozidla Škoda Fabia. Z palubní desky odcizil autorádio, jehož hodnotu vyčíslil majitel auta na dva tisíce korun. Další dva tisíce způsobil pachatel poškozením vozidla. Dlouho však spravedlnosti neunikal, ještě tentýž den, kdy podal poškozený trestní oznámení, zjistili policisté díky dobré práci na místě činu totožnost zloděje. Tomu hrozí v případě odsouzení až dva roky za mřížemi.
 
 
 
Teplice, 20. 1. 2011, nprap. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem