Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Padal sníh a auta do příkopu

RYCHNOVSKO - Škola smyku nevyšla 

Sněžení jako každoročně zaskočilo některé řidiče, kteří přecenili své schopnosti a nedojeli do cíle. Sníh na silnici naštěstí nezpůsobil žádná vážná zranění účastníků silničního provozu. Řidiči zapomněli sundat nohu z plynu, a tak policisté ze Skupiny dopravních nehod i příslušných obvodních oddělení vyjížděli v průběhu dne hned k 5 dopravním nehodám a haváriím:

9:25 - dopravní nehoda mezi Borohrádkem a Česticemi
Řidič vozu zn. Citroën Xsara Picasso jel od Borohrádku směrem na Čestice. Pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu vozovky a při průjezdu levotočivou zatáčkou dostal smyk. Ten nezvládl, s autem přejel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím vozem zn. Škoda Fabia Combi. Po nárazu obě auta vletěla do levého silničního příkopu. Při nehodě byli lehce zraněni všichni účastníci dopravní nehody -  šestatřicetiletý řidič citroënu z Chrudimi, třiatřicetiletá řidička fabie a její osmatřicetiletá spolujezdkyně (obě z Ústeckoorlicka). Všichni byli záchranáři převezeni k ošetření do rychnovské nemocnice. Alkohol byl dechovou zkouškou u obou řidičů vyloučen. Celková škoda se vyšplhala na 300.000 korun.

11:15 - havárie mezi Radostovicemi a Ličnem
Řidička vozu zn. Škoda Fabia combi jedoucí mezi Ličnem a Radostovicemi zřejmě nepřizpůsobila rychlost jízdy stavu vozovky, dostala smyk a narazila vpravo do železného sloupku oplocení. Pětapadesátiletá řidička z Týnišťska naštěstí vyvázla bez zranění, celková škoda je odhadnuta na 44.000 korun. Alkohol byl dechovou zkouškou u řidičky vyloučen.
 
13:40 - dopravní nehoda v Lupenici
Řidič vozu zn. Škoda Favorit projížděl Lupenicí. Pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy povaze vozovky a vzniklé situaci v provozu, neboť z označené autobusové zastávky po jeho pravé straně se chystal vyjíždět autobus. Když to devatenáctiletý mladík z Rokytnice v Orlických horách uviděl, začal brzdit. Na zasněžené silnici dostal smyk, který nezvládl a narazil zezadu do před ním jedoucího vozidla Škoda Fabia Combi. Pětapadesátiletý řidič z Ústeckoorlicka byl s autem odražen do protisměrného pruhu, kde se střetl s protijedoucím automobilem zn. Audi A3. Fabie pak po střetu s audi narazila do dopravní značky, kterou porazila. U této dopravní nehody naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Alkohol byl dechovou zkouškou u všech řidičů vyloučen. Škoda je vyčíslena na 53.500 korun.
 
13:45 - dopravní nehoda mezi Borohrádkem a Česticemi
Řidič vozu zn. Citroën Berlingo jel od Borohrádku směrem na Čestice. Zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy povaze vozovky a po vyjetí z levotočivé zatáčky na rovném úseku dostal smyk. Ten nezvládl a vyletěl vpravo mimo komunikaci, kde havaroval. Alkohol byl u dvaatřicetiletého řidiče z Ústeckoorlicka dechovou zkouškou vyloučen. Škoda je odhadnuta na 130.000 korun.
 
15:00 - havárie mezi Lhotou Netřeba a Podbřezím
Řidička vozu zn. Citroën C3 jela od Lhoty Netřeba do Podbřezí. Zřejmě nepřizpůsobila rychlost jízdy stavu vozovky a s autem dostala smyk. Ten nezvládla, vjela mimo komunikaci, kde narazila do plotu a sloupu veřejného osvětlení. Alkohol byl u třiačtyřicetileté ženy z Dobrušska dechovou zkouškou vyloučen. Škoda je vyčíslena na 45.000 korun.

por. Mgr. Alena Kacálková
5. prosince 2012
 
 

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

4.12. Lupenice 

Detailní náhled

Rychnovsko

4.12. Borohrádek - Čestice 

Detailní náhled

Rychnovsko

4.12. Lhota - Netřeba 

Detailní náhled

Rychnovsko

4.12. Lhota - Netřeba 

Detailní náhled

Rychnovsko

4.12. Borohrádek - Čestice 

Detailní náhled

Rychnovsko

4.12. Borohrádek - Čestice 

Detailní náhled

Rychnovsko

4.12. Radostovice 

Detailní náhled

Rychnovsko

4.12. Lupenice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem