Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pád ultralightu si vyžádal lidský život

KOLÍNSKO - Příčiny a okolnosti havárie jsou předmětem dalšího šetření 

Všechny složky Integrovaného záchranného systému vyjížděli včera 26. října 2022 do obce Doubravčice, kde došlo k pádu letadla - ultralightu a následnému požáru.

Pravděpodobně, při přistávacím manévru, pilot nezvládl řízení a se strojem havaroval do hangáru letiště, který následně začala budova hořet. Uvnitř došlo k zahoření dalších 3 letadel.

Pilot letadla bohužel nehodu nepřežil, vzhledem k tomu, že nebylo možné pilota na místě identifikovat, byla nařízena soudní pitva, která určí nejen totožnost osoby, ale i příčiny úmrtí, s největší pravděpodobností se ale jedná o 73letého muže.

Zda roli sehrála například zdravotní indispozice nebo technická závada na letadle bude nyní předmětem šetření Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod.

Kolínští kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecné ohrožení z nedbalosti.

Žádáme případné svědky, kteří celou nehodu a pád letadla viděli, aby se nám ozvali na linku 158, případně nám poskytli záznamy, kde by byl pád letadla zachycen. Za případnou pomoc či informace děkujeme.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
27. října 2022

vytisknout  e-mailem