Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Pád lanovky na Ještědu

LIBEREC - Odpolední tragickou událost nepřežila jedna osoba. Žádáme svědky o spolupráci. 

V neděli 31. října jsme ve 13:30 hodin, prostřednictvím linky 158, přijali oznámení o pádu jedné kabiny lanLanovka 3.jpgové dráhy na Ještědu.
 

Z protivážné kabiny dalšího vozu lanovky následně vyprostily složky Integrovaného záchranného systému 14 osob, kterým byla na místě poskytnuta potřebná zdravotnická péče. Na místo byli přivoláni také psychologové a krizoví interventi IZS. Tragickou událost bohužel nepřežila jedna osoba. 

Policejní komisař ve věci zahájil úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti, za který pachateli může hrozit trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do osmi let. 

Okolnosti a příčiny vzniku této tragické události prověřují policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování v Liberci. 

V souvislosti s prověřováním události žádáme svědky, kteří se nacházeli v okolí místa tragédie, případně zaznamenali pád kabiny lanové dráhy, aby se nám ozvali prostřednictvím linky 158 nebo, aby navštívili kteroukoli policejní služebnu. Děkujeme. 
 

31. října 2021
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

vytisknout  e-mailem